sjaak van der Leden, letter, deco, expo & foto Home

! actuele foto's/berichten: op m'n pagina op „Facebook-link”

„Aankondiging

4 juli 2015: genieten van de hittegolf

„zwemmen

De zomer van 2015 begint als een zomer, zoals ik me elk jaar zou wensen: dag in dag uit zon en aangename temperaturen of hoger, warm genoeg om de "noodzaak" te voelen een duik te nemen. Chillen in Durgerdam, aan het IJsselmeer. sjaakledfoto.

11 maart 2015: onmiskenbaar voorjaar

„VoorjaarRookTuinAmstelglorie”

Nu de zon weer langzaam kracht krijgt is het op de tuin (Amstelglorie) goed uit te houden. Vooral als je afvalhout te verbranden hebt. sjaakledfoto.

21 februari 2015: winter avond wandeling

„Nemo,Oosterdok,by

Donkere winterdagen hoeven niet saai te zijn; een wandeling over Oosterdokseiland, vanaf het Centraal Station naar het Nemo museum, dat over de ingang van de IJ-tunnel gebouwd is, levert sfeervolle momenten op. sjaakledfoto.

december 2014: kerstwens van sjaakled, de persoon Sjaak

„Sjaak

„Sjaak

„Sjaak

De "kerstkaart" is gemaakt met eigen kerst etalage materiaal uit 2001, het zelfportret dateert van september 2014. De foto van de Nieuwmarkt werd gemaakt op de eerste dag dat de 2014-kerstboom was geplaatst, naast het matrix-board met een waarschuwing voor witte heroïne, die in de straten van de binnenstad als cocaine verkocht wordt.

sjaaklogo

19 oktober 2014: een mooie dag aan de Normandische kust

„een

Met drie anderen een relax-week genoten in een groot huis op het Normandische platteland. Elke dag in alle rust een programma van sightseeing afgewerkt in de omgeving en gezellig gekookt in de high-tech keuken. Energie verzameld voor wat hectischer tijden in Amsterdam

24 juli 2014: "opdrachtschilderij" klaar: Oosterdok 2013

„schilderij

Ik kreeg de opdracht in mei 2012. Ongeveer een jaar later had ik het uiteindelijke ontwerp, gebaseerd op foto's die ik rond zonsopgang nam vanaf de Kikkerbilsluis-brug in de Prins Hendrikkade, zover dat ik het schilderij kon gaan maken. Op een doek van 125 x 85 cm ben ik aan het werk gegaan, eerst met de onderschildering en de contouren van de objecten, toen met de invulling; ruim een jaar heeft het geduurd. Maar nu ben ik tevreden en is de opdrachtgever tevreden met het resultaat en kan het schilderij naar z'n "hangplek" worden gebracht.

15 mei 2014, een dag uit het werk aan de fundering van de Waag

„Oude

Omdat de 15de eeuwse Waag op de Nieuwmarkt in Amsterdam in gevaar kwam door het sneller verzakken van een van de hoektorens dan de rest van het gebouw, is nu een plan in uitvoering, die de hele Waag op een nieuwe fundering moet zetten. De nieuwe fundering is nu zo ver gevorderd, dat een gedeeltelijke funderingsverbetering uit de twintigste eeuw kan worden verwijderd. Dat is een zware klus, waarbij met cirkelzaag, een zware drilboor en een staalzaag de betonnen driehoek, die de zuidoost toren ondersteunde, moet worden verwijderd. Bovenstaande foto is van december 2013, toen deze deelfundering nog intact was.
Vandaag werd een deel van die fundering, een betonnen balk van 150 cm hoog en ± 1m lang weggehaald. Hoe dat in z'n werk ging heb ik geprobeerd in foto's te vangen:

„Oude „Oude „Oude „Oude „Oude „Oude „Oude „Oude „Oude „Oude

de man die het zware werk uitvoerde, vroeg me naar afdrukken van de foto's die ik aan het maken was; ik stemde daarmee in op voorwaarde dat ik dezelfde foto's ook op mijn website mocht publiceren. Daarmee was hij akkoord. Aan het eind van het jaar moet de hele klus geklaard zijn en kan de Waag er hopelijk weer een paar honderd jaar tegen.

„Waag

13 april 2014: excursie naar NDSM in Noord

„Oude „twee

de excursie was naar de schepen van Greenpeace, maar de beleving van het water en de horizon ervoer ik als fotografisch het interessantst.

2 exposities van Fernando Madera Alvarado in Amsterdam ten einde

„aankondiging

Fernando Madera Alvarado heeft een kleine expositie ingericht in Wijkcentrum d’Oude Stadt en één in galerie "De Opsteker". Titel: "silencio es TILDE". Beide eindigden 29 maart 2014. Het niet verkochte werk wordt opgeslagen voor vervoer naar Mexico, omdat de kunstenaar heeft besloten zijn roots in geboorteland Mexico te verstevigen. Hij wil daar ook gaan zoeken naar expositie-mogelijkheid voor mij in Mexico, als dank voor de bemiddeling die ik hem hier, in Amsterdam, bood.

Bezegeling van het voornemen te gaan samenwerken: LDE&F en FMBK

„Het

Fernando Madera Alvarado heeft zijn werken in een bedrijfje ondergebracht: F(ernando) M(adera) B(eeldende) K(unst) en Sjaak van der Leden de zijne in: L(etter), D(eco), E(xpo) & F(oto). Na het inrichten van een etalage met werk van Fernando, is er nu ook een kleine expositie ingericht in Wijkcentrum d’Oude Stadt en we gaan door met promoten van elkaars werk. De samenwerking is, met een dronk op de toekomst, op 11 januari bezegeld. Inmiddels is een expositie van Fernando in galerie "De Opsteker" aanstaande: opening 8 maart 2014 op Noorderstraat 61, 1017 TS Amsterdam. Titel: "silencio es TILDE"

sjaaklogo

EXPOSITIE "Kijk je ogen uit" 7 oktober - 15 november

6 kunstenaars in de Oosterkerk

Zes kunstenaars uit de buurt exposeren samen in de Oosterkerk.

Hun werk was van 7 oktober tot 15 november 2013 te zien in de Oosterkerk in Amsterdam

het werk van 6 kunstenaars

het adres: Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, 1018 LS Amsterdam

sjaaklogo

20 september 2013, NDSM; expo "Amsterdam Drawing 2013" en meer..

20-09-2013: naar NDSM voor "Amsterdam Drawing 2013" en meer..

Tekeningen beurs Amsterdam Drawing 2013

Fotoreportage van het tripje naar bruisend Noord

26 augustus 2013, atelier in de Koningsstraat

Het lijkt een chaos in mijn atelier, maar het is stofvrij en ik weet alles perfect te vinden. Op de voorgrond rechts het schilderij, dat, wanneer het af is, "Oosterdok 2013" moet gaan heten. Links voorin de schildertafel. In de rode tas in het midden zitten fotoboeken van Centrum van Ouderen Flesseman, waaruit ik een keuze ga maken voor een vitrine-expositie in de Sint Antoniesbreestraat. Ik scan de fotootjes heel hoog in, zodat ik ze op vitrinevullend formaat kan afdrukken. Dit werk moet begin oktober geklaard zijn. Het achterste deel van mijn atelier is helemaal voor alle activiteiten, waarvoor ik de computer nodig heb.

Atelier Koningsstraat

14 augustus 2013, zonsopgang over het Oosterdok

Vanaf de brug over de Oude Waal bij de Oude Schans maakte ik om half zeven deze foto.

's Gravenhekje

augustus 2013: hoe een zomer moet zijn in Amsterdam

Lyrisch over augustus 2013 tot nu toe: prachtig weer, leuke evenementen en gebeurtenissen, lekker werken ook

Durgerdam

foto's van links naar rechts, van boven naar beneden: zomaar ergens kunnen zwemmen: een duik in de Amstel vanaf een steiger; feest op een boot langs de route van de GayPride botenparade; gezelligheid bij de expositie van Fernando Madera in Galerie Connie Bos (Zwanenburgwal 178, open tot en met zondag 10 augustus); hoe mijn atelier er uit ziet deze dagen, elke dag (!) een paar uur werken aan nieuw werk.

23 juli 2013: tropische dag

Durgerdam

Wat doe je op een zeldzame tropische dag? Je zoekt naar een plek, niet te ver weg, waar je optimale verkoeling aan het water kunt vinden en waar het toch rustig is: landelijk Amsterdam Noord, aan het water zodat afkoelend zwemmen steeds dadelijk mogelijk is

Blijburg

aan het eind van de middag, als je wel wat eten wilt en toe bent aan een koel biertje, rij je naar Blijburg op IJburg waar je in bijna Ibizaanse ambiance buiten comfortabel kunt zitten tafelen

Blijburg2

Blijburg3

BLIJBURG BLIJFT !

mooi besluit van een topzomerdag. Blijburg wordt volgend jaar 200 m naar het westen verplaatst, wordt dan groter en heeft de garantie gekregen daar voor minstens negen jaar te kunnen blijven!

freewheelen in Frankrijk in juli

zonnebloemen in de Midi-Pyrenees

deze foto is symbool voor een week rondreizen in juli

Met Anneke Hesp, organisator van culturele wandelingen, tien dagen rondgereden door België en Frankrijk om plaatsen te bezoeken waar Vincent van Gogh verbleven heeft. We waren in Zundert, de Borinage en Zuid Frankrijk

"zoek de verschillen"

traditionele architectuurstijl overgenomen in groot appartementencomplex

traditionele architectuurstijl overgenomen in groot appartementencomplex.

In de buurt van Holysloot staat een traditioneel gebouwd huis waarbij de eigenaar in dezelfde stijl een schuur, een hondenhok en een kippenhok heeft gebouwd. In Zaandam heeft in de buurt van het station Wilfried van Winden van WAM architecten een hotel/appartementen-complex neergezet waarvan de gevels op dezelfde stijl zijn geïnspireerd. Foto's Sjaak van der Leden

1 juni 2013: Open dag in metrobouwput: wandeling onder het IJ

metrostation onder CS

Vanaf het punt in Amsterdam Noord waar de Noord-Zuid metrolijn onder het maaiveld duikt, was er de mogelijkheid onder het IJ door te wandelen naar de verdeelhal aan de zuidkant van het Centraal Station. Zo heb ik ook een kijkje kunnen nemen op het toekomstig perron van NZ-lijn, station CS.

ondergrondse OV-kathedraal bij CS

Vanaf het perron doorlopend richting stad, kom je in de immense verdeelhal, de zogenoemde "kathedraal" die de toegang vanaf het voorplein bij het Centraal Station en de overstap naar de Oostlijn ruim en overzichtelijk maakt. Van 20 meter onder maaiveld kan je het straatniveau al zien en omgekeerd treedt daglicht tot die diepte door.

ondergrondse OV-kathedraal bij CS, doorkijkje naar boven

30 april 2013: Feest in Amsterdam, niet in het minst door het mooie weer

IJ-oever Noord op 30 april

24 april 2013: OpNieuwfeest in lentesfeer

Nieuwmarkt 24 april 2013

Op de Nieuwmarkt zijn de jaarlijkse Aprilfeesten gaande. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van buurtblad OpNieuw werd in de grote tent op het plein een jubileum-avond georganiseerd met optredens van een bont scala aan muziekgroepen. Ook was er de presentatie van "OpNieuw 30 jaar OpNieuw", een boekje met de covers van alle 111 uitgaven van het blad en bespiegelingen over OpNieuw's rol in de buurt. Het feest duurde tot na middernacht en de sfeer was en bleef geweldig. Ik maakte de hele avond foto's voor een binnenkort online te zetten reportage (onder andere op deze site, bladzijde "buurtwerk". Uit de foto's koos ik vast de allerlaatste; 2 mensen, gelukkig met elkaar en niet te beroerd om even te poseren. foto: Sjaak van der Leden

24 januari 2013: comfortabele plek voor overwinteraars in het Vondelpark

Vondelpark 24 januari 2013

Knus tafereel aan het eind van een vorstdag in het Vondelpark. foto: Sjaak van der Leden

1 januari 2013: een plek waar geen mens komt.....

vlucht over Himalaya

vliegen over de Himalaya, 2008, foto: Sjaak van der Leden

12 - 12 - 2012: de avond valt over het Museumplein

Museumplein bij het vallen van de avond

Vanaf de Hobbemastraat heb je een mooi zicht op het zwerk. Voor ik ga zwemmen in het Zuiderbad rijd ik soms even door om de lucht te zien, of wat er daar gaande is. Bij het ijsbaantje staat nu een kerstboom en, zoals gewoonlijk, wordt er gebasketbald op het asfalt op de voorgrond.

1 december 2012: vitrine-expo over Sint Antoniesbreestraat hangt !

tijdens de wandeling langs de vitrines 2

tijdens de wandeling langs de vitrines 1

Na wekenlange gedegen voorbereiding deed het goed dat veel mensen op de uitnodiging voor de opening afgekomen waren en zelfs Amsterdam-expert en -publicist Hans Tulleners leerde tijdens de rondgang langs de vitrines in de Sint Antoniesbreestraat nog iets nieuws: de naam van een nog bestaand steegje tussen 2 behouden panden: de Salamandergang gelegen tussen de huisnummers 64 en 72

vitrine no18 van Sint Antoniesbreestraat in the Picture

vitrine no. 18 van de tentoonstelling

27 november 2012: voorwerk voor vitrine-expo

Sint Antoniesbreestraat in the Picture

Sint Antoniesbreestraat in the Picture is een fototentoonstelling in de openbare vitrines in de Sint Antoniesbreestraat over de geschiedenis van een straat, die al op de oudste plattegronden van de stad voorkomt. Ik maakte een keuze uit 750 foto's in het Stadsarchief, uit vele honderden afdrukken van foto's uit het Vrije Archief Nieuwmarkt en uit eigen foto-archief en vulde dat hier en daar aan met nú gemaakte foto's.

Sjaak van der leden

14 november 2012: mooie herfstdag in de stad

zonnige herfstdag op de Herengracht

Ongelofelijk hoe mooi bomen kunnen worden in de herfst. Langs dit stukje Herengracht zijn de bomen allemaal tegelijk nieuw geplant, nadat een paar jaar geleden de hele wallenkant opnieuw aangelegd werd op een fundering van lange betonnen palen. De grachtenhuizen zien er in het begin een beetje uit alsof ze onwennig in hun blootje staan en over een paar jaar zijn ze de hele zomer verscholen achter het groen. In dit stadium is de harmonie tussen grachtenpanden en bomen optimaal: er is harmonie in het beeld en de kwaliteiten matchen.

5, 6 en 7 oktober 2012: Amsterdam: Open Ateliers Nieuwmarkt 2012

 Amsterdam Open Ateliers Nieuwmarkt 2012

Open Ateliers Nieuwmarkt 2012 had als centrale locatie het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal.

 Amsterdam Open Ateliers Nieuwmarkt 2012, de opening

Bezoekers konden daar terecht, in de ateliers van de kunstenaars of in een van de twee hotels, die expositieruimte ter beschikking hadden gesteld; het Radisson Blu hotel aan het Rusland en Double Tree hotel op het Oosterdokseiland. Er waren 43 deelnemers. Fotoreportage van de opening en wat indrukken van de twee open dagen

11 september 2012: Graziano Pelle met vriendin in Pasta e Basta

Graziano Pelle, 11 september, Pasta e Basta

Om de verjaardag van een vriendin te vieren waren we met een ploegje van zeven in het vermaarde restaurant Pasta e Basta in de Nieuwe Spiegelstraat. Omdat hij me steeds met m'n camera in de weer zag, vroeg de "Startender"(midden) aan mij hem met de Feyenoord-voetballer Graziano Pellè en zijn vriendin vast te leggen, wat ik gretig deed; ik had uit mezelf die beauties niet durven fotograferen

7 september 2012: Straatartiestenfestival 2012 op het Amstelveld

7 september op het Amstelveld in Amsterdam

Jaarlijks organiseren Wijkcentrum D'Oude Stadt en IJsterk samen met de Regenboog een straatartiestenfestival op het Amstelveld in Amsterdam. De straatartiesten krijgen een podium en de binnenstad een feest. een fotoreportage

7 september 2012: Straatartiestenfestival Amstelveld

29 augustus 2012: het Museumplein na de uitmarkt

29 augustus 2012 Museumplein

Drie dagen na de Uitmarkt waren de stroken geel of bruin geworden gras tekenen dat het openingsevenement van het culturele seizoen daar heeft plaats gevonden...

31 juli 2012: gay pride in het Pintohuis.

In het kader van de "Gay Pride"-week werden in de Pintobieb twee recent gepubliceerde kijk-boeken toegelicht door de makers. Ik maakte foto's.

Ype, de fotostripmaker

Ype Driessen is een jonge kunstenaar opgeleid in kunstmatige intelligentie, die voor de grap oubollige fotostrips met tekstballonnen ging maken en publiceerde op zijn website voor familie en een handjevol vrienden. Ze zijn op zijn persoonlijke leven geïnspireerd en bleken steeds meer volgers te trekken. Daardoor aangemoedigd begon hij ze in boekvorm te publiceren en ook dat had succes. Hij heeft nu al vier bundels op zijn naam staan. Z'n website: fotostrips.nl

Ton de tekenaar

Ton of Holland is graficus en beeldend kunstenaar, die veel "borduurkunst" op z'n naam heeft staan. Vorig jaar gooide hij het roer tijdelijk om en maakte in 90 dagen 90 tekeningen van (gay-) mensen in het uitgaanscircuit van Berlijn. In het Pintohuis vertelde hij over het bijzondere karakter van die periode in Berlijn: hij nam deel aan zoveel mogelijk verschillende soorten feesten en bezocht menig kroeg, club, bar en theater waarbij hij zijn ogen goed de kost gaf. Hij deed dat dagelijks en had daarvoor een strak schema opgesteld. Pas als hij weer op zijn huurkamer terug was maakte hij de tekeningen. Hoewel het dertig jaar geleden was dat hij de tekenkunst beoefend had, lukte dat verrassend goed. Met de tekeningen maakte hij een expositie in Galerie Ramakers in Den Haag én hij stelde er een boek van samen. Uit de serie liet hij enkele tekeningen zien en vertelde over hun ontstaansgeschiedenis. Z'n website: tonofholland.nl

Sjaak van der leden

22 juni 2012: zo'n dag met indescript weer

schuilhokje op de dijk van het Amsterdam-Rijnkanaal

Op de vroege ochtend zoek ik inspiratie in lichtval op gebouwen en plekken in delen van de stad waar ik niet elke week kom; trekkend via de pont naar "de overkant van het Oosterdokseiland" om de nieuwbouw dáár eens van een andere kant te laten zien, laat ik de gelegenheid niet ongebruikt mijn fietstocht voort te zetten naar de Oranjesluizen om dan via de brug en Oost terug te keren naar huis. Op het Zeeburgereiland, op de dijk aan de westkant, zag ik een turquoise-geschilderd schuilhuisje staan, dat me vertederde. De foto hiervan is voor mij de topper van de dag.

Sjaak van der leden

27 mei 2012: zwemmen in de Amstel

Pinksteren 2012, zwemmen in de Amstel

Zomaar een hele week prachtig weer, daar leef je van op. Op eerste Pinksterdag veel vrolijke mensen aan
het water langs de Weesperzijde. En er ìn: zó schoon is het water van de Amstel toch maar weer geworden !

Sjaak van der leden

10 mei 2012: boxen op het Waterlooplein bekleed met foto's;
 GALLERY WATERLOOPLEIN geopend met fotograaf Govert de Roos

Opening Gallery Waterlooplein Gallery Waterlooplein werd
aan het eind van de marktdag
geopend. Een drankje, een
hapje, toespraak van
Boudewijn Oranje en een
wandeling met de
fotograaf langs de boxen
completeerden deze
gebeurtenis.
Een fotoreportage van
Sjaak van der Leden

10 mei 2012: opening GALLERY WATERLOOPLEIN AMSTERDAM

Sjaak van der leden

Koninginnedag 2012

Koninginnedag 2012, ochtend aan de Amstel

door de weersomslag een superdag

Koninginnedag 2012 in de Koningsstraat

30 april 2012 in de Koningsstraat, Amsterdam

Sjaak van der leden

22 maart 2012, 19.30 uur, Lijnbaansgracht, Amsterdam

vroege lente-avond Lijnbaansgracht

De lente is begonnen; de treurwilg bij de Melkweg kleurt, aarzelend, groen

Sjaak van der leden

15 maart 2012

WijkcentrumD'OudeStadtExpoAankondigingMaart&April2012

Sjaak van der leden

1 januari 2012

Nieuwjaarswens voor 2012

Sjaak van der leden

14 december 2011, 16.19 uur

2011,Oosterdok op een winterdag

Dat Amsterdam diep in december er zo kan uitzien is een bewijs dat we
nog steeds in een "Magic City" wonen

Sjaak van der leden

november 2011: een klassieke mandala, handgeschilderd uit Nepal

op linnen, afm.: 30 x 38 cm

2011NepalMandala, handgeschilderd

Ik schilder al heel lang mandala's op mijn manier. In India en Nepal, de bakermat van de mandala, heb ik er heel wat
gezien in 2008, maar dankzij Gyanendra Tripathi heb ik nu ook originele handgeschilderde klassieke mandala's
in mijn atelier in Amsterdam.

Wat is een mandala?

Een mandala is van origine "een grafische, geometrische verbeelding van de kosmos, die de ordening en harmonie van
een verlichte geest weergeeft".
"Manda" betekent essentie/wezen/kern en "La" houder/omvatter.
Het ontwerp is symmetrisch, gebaseerd op cirkels en vierkanten, met een middelpunt. In het Tantrisch Boeddhisme
worden mandala's gebruikt voor meditatie en als middel om dichter bij het "AL" te geraken.
Daarom zie je ze vaak op de wanden van Boeddha-tempels en in boeddhisten-kloosters

2011Nepal,detail van een handgeschilderde Mandala

detail van bovenstaande handgeschilderde Mandala

Sjaak van der leden

oktober 2011: na afloop van "mandala & metamorfose"

Gyanendra en Sjaak, Opening Expo, drukte op expo, schilderij Patagonia

Op de opening van m’n expositie liep het volledig vol:
Gyanendra Tripathi hield een (ont)roerende openingsspeech. Zie het You Tube filmpje op de "exposities" pagina.
De ambiance daarna was bijzonder levendig. 6 schilderijen en een afdruk van een oude tekening werden verkocht
en 2 schilderijen verhuurd. Ook op de expo-pagina een link naar de fotoreportage van de expositie.
Het laatst voltooide werk Patagonia werd als topstuk aangemerkt, zij het dat dit schilderij nog geen koper vond.

Patagonia

"Patagonia" 2011, linnen op spieraam, 100 x 75 cm.

Sjaak van der leden

27 augustus 2011: de aanloop naar "mandala & metamorfose"

Gyanendra,Uitnodiging Expo,Sjaak schildert,Mandala 4 Hoofden

De voorbereidingen voor m’n expositie lopen voorspoedig: Deze week kreeg beoogd "openaar" Gyanendra Tripathi
z’n visum voor Nederland. De mailing met de uitnodiging ging de deur uit. De laatste penseelstreken aan
3 schilderijen worden komende week uitgevoerd, waarna ik het nog inlijsten van 6 schilderijen kan gaan uitvoeren.

Sjaak van der leden

Foto's van het "Alle Tassen im Schrank" Festival 2011

Van 5 tot 7 augustus 2011 vond in Wünschendorf, Duitsland, een muziek- en kunstfestival plaats in en rond de logementboerderij Fuchsmühle. Het festival ontleent zijn naam aan de enorme collectie DDR-porcelein die de Nederlandse eigenaars Alex en Huub daar verzameld hadden. Alle Tassen im Schrank is ook een uitdrukking die zoiets betekent als: alles op een rijtje hebben; niet gek zijn. Ik was uitgenodigd om daar wat werk te laten zien én daar zelf ook te gaan werken aan een schilderij. Het schilderen gebeurde in een ter beschikking gesteld hutje in het "Künstlerdorf" op het festivalterrein. Op een laptop toonde ik daar werk, geschilderd in de periode 1959 tot 2008. Ik had ook mijn foto-camera bij me om een soort reportage van het festival te maken. Die twee dingen combineerde ik.

publibord,Fuchsmuhle,stand,camping

De reportage is te zien via de link met het Picasa-album dat ik samenstelde. Hieronder.

Alle Tassen Im Schrank Festival in the Fuchsmühle 2011

In de nabijgelegen stad Gera bezocht ik een expositie, in onderaardse gewelven ingericht.

gewelvenexpositie

een lichtobject in het onderaards labyrint in de binnenstad van Gera;
expositie in het kader van de Höhler Biennale Gera 2011 "UNTERWELT"

gewelvenexpo

installatie in het onderaards labyrint in de binnenstad van Gera; werk van Bettina Schünemann: "Relation"

gewelvenexpo

een Ruimte - Klank - Licht - installatie van Matthias van Hintzenstern en Angelika Kühn

gewelvenexpo

"PILZBEFALL" werk van beeldhouwer Helmut Massenkeil

Sjaak van der leden

Dag van de architectuur; zelfbouw op IJburg 26 juni 2011

In een zelfbouwhuis met mijn zuster Jannie

ruim 40 zelfbouwers hielden Open Huis, hier in één ervan

Variatie door individuele invulling van de bouw-envelop

Binnen de vaste maten van de bouwkavel kan de invulling totaal verschillend zijn

vide in het hart van een met tradiotioneel-Afrikaanse leemwandbouw opgetrokken woning

vide in het hart van een met tradiotioneel-Afrikaanse leemwandbouw opgetrokken woning

Exterieur van het leemwand-huis tussen de meer naar nederlandse traditie opgetrokken huizen

Exterieur van het leemwand-huis tussen de meer naar nederlandse traditie opgetrokken huizen

Sjaak van der leden

Ajax training op de Toekomst: zo relaxed, mooi gevoel op 5 mei.

Ajax traint op de Toekomst

Open training Ajax op "de Toekomst" met Amsterdam ZuidOost op de achtergrond.

Sjaak van der leden

Opgetogen; eerste warme dag, Vondelpark Amsterdam, 2 april 2011:

Lente in het Vondelpark

Amsterdam, bij de speelvijver in het Vondelpark.

Lente in het Vondelpark

Sjaak van der leden

Ook dit is de binnenstad van Amsterdam, maart 2011:

Oosterdokseiland op 22 maart 2011

Impressie van het Oosterdokseiland, gefotografeerd vanaf Oosterdoksdam richting Nemo © Sjaak van der Leden 2011

Sjaak van der leden

2 maart 2011: opening expositie Temporary 2 in het Stedelijk Museum

Ann Goldstein opent

Directeur Ann Goldstein opent de expositie in de gerenoveerde oudbouw van het museum

trappenhuis 1e verdieping

In het trappenhuis op de eerste verdieping de complete installatie van Dan Flavin uit 1986

Meer foto's van het Stedelijk op 2 maart van mijn hand zijn te zien op Picasa:

02-03-11 expositie Temporary 2 in het Stedelijk Museum

Sjaak van der leden

Schouwburgplein tijdens het 40-ste International Film Festival Rotterdam

2011 Schouwburgplein Rotterdam tijdens IFFR

2011 Pathe-bioscoop Rotterdam tijdens IFFR

Rotterdam, 1 februari 2011 © foto's: Sjaak van der Leden.

Sjaak van der leden Home